Događaj - Vebinar Solarna energija


Ime

Vebinar Solarna energija

Datum održavanja

01.12.2021 - 01.12.2021   (od 10:00 do 12:00)

Lokacija

Zoom platforma -

Organizator

Udruženje za biljnu i prehrambenu industriju

Opis
Vebinar „Solarne elektrane – šansa koju bi trebalo iskoristiti“, organizuje Privredna komora Srbije  u saradnji sa eminetnim nacionalnim stručnjacima.
Poslednja dešavanja na tržištu energenata, odlučnijeg delovanja u cilјu očuvanja životne sredine i održivog upravlјanja prirodnim resursima, ubrzale su razmišlјanja i postuke privrede u ovoj oblasti. Iako je priča obnovlјivih izvora energije stara više decenija, i iako već sedamdesetih godina prošlog veka bili pioniri ovih tehnologija, moramo priznati da nismo daleko odmakli u njihovoj primeni i upotrebi u širem obimu. 

Postoje različiti načini na koji se možemo energetski osamostaliti i unaprediti svoje poslovanje. Jedan od njih je okretanje ka energiji sunca. Na skupu će se razmatrati bitna pitanja za unepređenje ove oblasti (kako smanjiti energetsku zavisnost, kako obezbediti energiju po znatno nižoj ceni od tržišne, kako predupredite troškove za emisiju CO2, šta treba da znate i čime da se vodite pre nego donesete odluku o postavlјanju solarnih panela, koja su dosadašnja iskustva u Srbiji i td. ), u skladu sa Agendom skupa:

•	Uvodne napomene – Tržište električne energije, trendovi...
•	Analiza isplativosti i opravdanosti  - Donošenje investicione odluke
•	Procedura i postupak izgradnje solarne elektrane – zakonski okvir, praksa
•	Iskustva iz prakse – odabir opreme,  tehnologije, izvođača radova, rokovi i garancije 

Onlajn vebinaru možete pristupiti preko linka https://us02web.zoom.us/j/84894962644?pwd=U1J5bmxreUExc0N0RjFrT0FwWm1zUT09
uz šifru: 618060, a pitanja za sekciju diskusije možete poslati na imejl adresu biljna.prehrambena@pks.rs, ili postaviti diretno u čet-u tokom trajanja skupa. 

Dokument

Preuzmi


Prijava fizičkog lica Prijava pravnog lica
Lista događaja