Događaj - Семинар Уговарање спољнотрговинског посла


Ime

Семинар Уговарање спољнотрговинског посла

Datum održavanja

27.05.2022 - 27.05.2022   (od 8:30 do 17:00)

Lokacija

Privredna komora Srbije-Resavska 15 - Privredna komora Srbije

Organizator

Centar za multilateralnu saradnju

Opis
Национални одбор Међународне трговинске коморе Србије 
организује семинар„Уговарање спољнотрговинског посла – како одабрати прави трговински термин и адекватан инструмент плаћања (фин.клаузулу)“
Датум одржавања: 27.05.2022.г.
ПКС, Ресавска 15, сала бр. 2А и Б. у приземљу са почетком у 10.00 часова

Циљ одржавања семинара је да се учесницима у спољнотрговинском пословању, пруже драгоцене информације, кроз примере из праксе, о свим најважнијим аспектима купопродајних уговора и њиховом значају за  „Trade Finance“. Посебан осврт ће бити на прецизном дефинисању финансијске клаузуле и одабиру адекватних трговинских термина (Incoterms) приликом закључивања спољнотрговинских уговора као и међународним санкцијама и њиховом утицају на међународно уговарање и плаћање и дигитализацији у међународном пословању.

Приликом уговарања финансијске конструкције посла, веома је важно прецизно уговорити адекватан инструмент плаћања и правилно одабрати трговински термин (Incoterms), јер у супротном, непознавање, недовољна пажња и непрецизност, може имати негативне ефекте на бројне учеснике на међународном тржишту. 

Семинар је намењен банкарима, извозницима, увозницима, адвокатима, осигуравајућим кућама, шпедитерима, студентима и свима који се на било који начин баве или намеравају да се баве међународном трговином. 

Предавач на семинару je: гђа Милинка Двокић, дугогодишњи члан Комисије за банкарску технику и праксу ICC и некадашњи руководилац документарних послова у Banca Intesa Београд. 

Програм семинара je у прилогу. 
Пријављивање на семинар је on-line, лако и једноставно кликом на - Семинар – Уговарање спољнотрговинског посла, попуните пријавни формулар.
Котизација за семинар по учеснику је 12.400,00 динара (ПДВ урачунат у цену). 
У цену је укључен материјал за семинар/приручник, ручак и освежење у паузама.
Број полазника семинара је ограничен ради оперативнијег рада и зато Вам препоручујемо да се што пре пријавите, најкасније до 25.05.2022.г.  Телефон за контакт је 011/3300-971.
Dokument

Preuzmi


Prijava fizičkog lica Prijava pravnog lica
Lista događaja